O programu eKletar

Preverite kako vam poenostavimo kletarjenje!

Programski paket eKletar je oblikovan po meri kletarja, čist in brez priokusov. Zajema izključno kletarska in vinogradniška opravila. Pri razvoju kletarskega dela so sodelovali kletarji, pri razvoju računovodskega dela pa računovodje, ki že vrsto let opravljajo računovodska dela prav za kletarje. Na ta način smo zagotovili, da eKletar kljub enostavnosti uporabe zadosti vsem zakonsko določenim zahtevam.

Dnevnik opravil

Ob zagonu eKletarja se prikaže dnevnik opravil, tako da vedno vemo, katera opravila so bila opravljena in kdo jih je opravil.

Dnevnik oravil
Izdajanje računov

Izdajanje računov

V oknu "Izdani računi" izdajamo račune. Na račun dodajamo stekleničeno ali odprto vino in druge artikle ali storitve kot so npr. pogostitve. Stranko izberemo iz seznama ali pa vnesemo novo. Ker je davčna blagajna že del eKletarja, se gotovinski računi avtomatsko pošljejo v davčno potrjevanje na Furs.

Ker eKletar že podpira davčno blagajno, pošljemo račun, če je gotovinski, na Furs v potrjevanje.

Polnjenje posode

V oknu Trgatev opravite vse, kar je povezano s prvim polnenjem posode po trgatvi. Izberete posodo, ki jo boste polnili, sorto vina, parcelo s katere je prišlo grozdje in količino vina, ki bo šlo v posodo.

Poleg tega lahko vnesete še podatke o analizah, npr. količina sladkorja, kislin...

Polnjenje posode
Pretok vina

Pretok vina

V oknu Pretok vina pretakate vino iz posod v druge posode.

Enostavno z enim klikom izberete posodo iz katere pretakate in posodo v katero pretakate, določite količino vina, ki se pretaka in stvar je opravljena. Pri tem lahko tudi določite količino vina, ki gre v kalo.

Prav tako lahko pri izbiri posode in kleti le-te tudi urejate in dodajate: cisterne in sodi so predstavljeni grafično in jih lahko lahko poljubno razporejate znotraj kleti, tako da končna razporeditev ustreza tisti v vaši kleti.

Stekleničenje

Stekleničenje vina poteka podobno kot pretok.

Izberemo posodo iz katere bomo vino stekleničili, potem izberemo še serijo (ali dodamo novo), skladišče in količino vina.

Pri tem se število steklenic avtomatsko izračuna glede na količino vina.

Stekleničenje
Vsebina v posodah

Vsebina v posodah

Kadarkoli v programu dostopate do kleti, vidite posode, ki so v kleti, kjer jih lahko tudi urejate.

Poleg tega lahko z enim klikom vedno preverite vsebino posode. V primeru, da je v posodi vino, ki je nastalo iz več različnih vrst grozdja po možnosti z več različnih parcel, boste takšno podrobno sestavo zlahka ugotovili.

Zaloge v kleti

Tukaj je primer razporejanja cistern in sodov v eni kleti.

Zaloge v kleti
Zaloge v skladiščih

Zaloge v skladiščih

V oknu Skladišča vidimo zaloge po skladiščih. Tu lahko tudi dodajamo nove artikle in urejamo obstoječe.

Nastavitve programa

V zavihku Nastavitve izberemo oz. določimo različne nastavitve programa, kot so npr. mape s sporočili davčne blagajne, ajpesa, e-računov.

Tu uredimo tudi dostop do baze podatkov in vnesemo naslove serverjev npr. za Furs in Ajpes. Te nastavitve je tipično potrebno urediti le enkrat, ponavadi ob prvem zagonu programa, večina pa je že nastavljenih na privzete vrednosti.

Nastavitve programa
Nastavitve uporabnika

Nastavitve uporabnika

V zavihku Uporabnik izberemo in urejamo različne uporabnike, določimo poslovni prostor in blagajno, podatke, ki naj se izpišejo na računu, nastavimo uporabnikov certifikat in geslo za davčno blagajno, Ajpes in e-račune.

 

Vodenje kletarskih opravil in prodaje na enem mestu!

Preprost za uporabo čeprav vsebuje vse vitalne funkcije za uspešnega kletarja.

Program je razvit v sodelovanju s kletarji za kletarje!

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.